Wednesday, 21 November 2018
Ideiglenes jelleggel
Written by Maya    Thursday, 28 February 2013 22:16    PDF Print E-mail

altA rovatban szereplő írások csak és kizárólag a szerző szubjektív véleményét tükrözik.

"Ideiglenes jelleggel, véglegesítésre csak az adminisztratív és pénzügyi feltételek teljesülése esetén kerül."

A hazai autós szövetség kiadta az idei évi ORB versenynaptárat. 6 versenyt terveznek erre az évre, ebből 3 mellett a fenti szöveg szerepel, az egyik ilyen a szezonnyitó Eger Rally.

Tehát most az van, így egy hónappal a szezonkezdet előtt, hogy még nem biztos, hogy lesz verseny. (Még akkor is előfordulhat ez, ha ma megjelent a futam versenykiírása.)

A szakágvezető pár napja bejárta a pályát, és elmondta, hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg van elégedve, és biztosan lesz verseny.

Aha. És akkor ez most mi? Meg egyáltalán... Csak szerintem nem lehet így nekimenni egy évnek? A bajnokság fele gyakorlatilag bizonytalan. Ha azok a feltételek nem teljesülnek, 3 verseny alapján döntik el, ki legyen a bajnok? Vagy majd bepótolják a pótlás pótlásának a pótlását? És ha arra se jön össze a pénz?

A szervezők régi bútordarabok, sok újdonságot nem lehet nekik mutatni, most mégis nagy a bizonytalanság részükről is. (Legalább is ebből a naptárból úgy tűnik. Persze meglehet, hogy ez még nem a végleges versenynaptár, ha így van, akkor már ez egy kicsit nevetséges, ha február végén - március elején ez még csak ideiglenes a naptár.)

A vezetőség részéről én személy szerint egyelőre csak a dumát látom, "biztos lesz, tuti lesz, ne aggódjunk".

Ne aggódjunk? Amikor még az évad első futama sem biztos? Nem az év végi Szilveszter Rallyval vannak problémák, pedig hát mondhatnánk, hogy hol van az még. Most meg úgy tűnik, az az egyetlen biztos pont ebben az évben. És az ugye csak mókázás, a bajnokság nem ott dől el.

Így pedig érthető, ha már a versenyzők nagy részének is elege van. Nem tudják, hol kezdik az évet, de az legalább tuti, hogy valaki mindig ellenőrizni fogja őket.

Nagyon jó dolog, hogy ki szeretnék fehéríteni a rallyt. Csak ha továbbra is így teszik a semmit, nem lesz mit kifehéríteni.

Maya

 

altComments (0)
Only registered users can write comments!
Last Updated ( Thursday, 28 February 2013 22:55 )